Björns

2014-12-26
09:57:55

Kalas för dem som kallas mods.

 
2009.
 
Vad hände egentligen 2009? Man vet ju att Björn bytte arbetsplats både 2010, 2011 och 2012 och att han var i Everton 2013, men 2009 är egentligen en enda stor gåta. När man försöker ta hjälp av de stora arkiven på kungliga biblioteket (för jag letar naturligtvis inte viktiga händelser på Wikipedia) kan man bland annat se att Kirill av Moskva tar över som patriark av Rysk-ortodoxa kyrkan, men det hjälper föga, så medan vi funderar på vad som egentligen hände det året förutom att Björn i tjänsten som lagledare fick besöka ODR-centralen i Norrköping och titta på de stora maskiner som bladar ihop flera olika reklamblad till ett större så kallat "lägg" som vi alla kan njuta av att få hitta på hallgolvet varje måndag och torsdag, går vi vidare till nästa år.
 
2010.
 
Det första året på det nya deceniet är av FN utsett till året för biologosk mångfald, vilket förmodligen betyder att alla grönsaker och frukter är lika mycket värda. Fast det kanske är ekologisk mångfald? Skit samma. Svenska hovet meddelar att förlovningen mellan Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström (honom hade ni glömt va?) bryts och att det planerade bröllopet till hösten ställs in. Björns chef på Posten utses till storchef och uppmanar Björn att söka jobbet som lite mindre storchef så att de kan fortsätta jobba ihop. Björn känner att det förmodligen är hög tid att bli direktör och gör så. Under en flera timmar lång grillning av Manpowers rekryterare svarar Björn glatt på frågor om sin förträfflighet, men slår knappast i lämplighetstaket av möjliga kandidater. Som vi alla vet är dock svågerpolitik den enda sanna politiken och Björn utses utan större konkurens till chef för hela brevbärarkontoret i Nacka och slänger alla brevbärarkläder i grovsoprummet och beger sig till Nacka Forum för att köpa dyra märkesskjortor. WHO förklarar att spridningen av svininfluensan (den hade ni också glömt va?) numera är minimal. Björns bror hävdar att han haft svininfluensan, men att den inte var särskilt imponerande. En total månförmörkelse inträffar. Detta blir första gången sedan 1638, som en sådan sammanfaller med vintersolståndet och Björn tycker fortfarande att det senare är ett väldigt roligt ord eftersom det innehåller komponenten stånd. Trettioåtta år gammal har Björn således inte förändrats mycket.
 
2011.
 
Björn konstaterar att det verkligen suger att ha personalansvar för 45 medarbetare, även om det är delat med en kollega som inte vet ett skit om bemanning och låter Björn lösa alla akuta problem själv. Som en filmhjälte sitter han en morgon på en parkeringsplats och fattar beslutet att andra faktiskt borde fatta hans beslut, tar en time out och flyr i den smällkalla vintern till ett vandrarhem mellan Falun och Borlänge för att dricka sydafrikanskt rödvin och skriva odödlig poesi. Det blir som vanligt lite mer av vin och lite mindre av odödlig poesi, men det är härliga dagar i tystnad och eftertanke. Björn besöker Falu koppargruva och blir den enda deltagaren i en guidad visning på några timmar under jord med en gammal pratglad mas och är snart mer intresserad av den historiska karaktären Fet-Mats och av koppar, än av att förtjäna sitt uppehälle som chef. Ragnar "Rock-Ragge" Nygren, 72, svensk musiker och medlem i Rockfolket avlider, men då jobbar Björn redan som brevbärare på Värmdö. Under en legendarisk svensexa för John på en finlandsbåt snubblar Björn med en bricka shots och häller ut samtliga i ansiktet på den blivande brudgummen och övertalas några veckor senare att komma tillbaka som åtminstone arbetsledare igen. Arbetsledarjobbet och shotsbrickan har inget med varandra att göra. Björn som är dålig på att sätta sin egen vilja främst börjar som lagledare på brevbärarkontoret i hemorten Saltsjö-Boo och jordens befolkning når 7 miljarder. 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: