Björns

2012-11-28
19:12:00

The beatiful onsdag in the rain that we love so förbannat oförbehållet.

Okej. Jag har inte varit mig själv och är det fortfarande inte. Beckmörker, förkylningstider och ihållande regn är inte med på min lista över saker jag blir yster av. Så jag skapar yster. Jag har precis kommit upp ur ett varmt bad där jag läst över sextio sidor i en helt vanlig, enkel, men fängslande kriminalroman som heter Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk. Jag har de senaste två-tre åren lärt mig uppskatta deckare och inte bara sluka blytunga nobelprisförfattare, en bra mix är helt enkelt en bra mix. Störst cred till min nya böjelse för denna uppblandning av litteratur är Leias brorsas fru Birgit som lånade mig några riktigt bra förrförra sommaren och min gamle kamrat Leif *** fd *** som fick in mig på Leif G.W i samma veva. Guld med vidgade horisonter! Nirvanaprojektet är min andra raka kriminalroman och det får inte spåra ur fullständigt, så efter den här är slut blir det att läsa klart senaste nobelprisvinnaren Mo Yans Vitlöksballaderna och sedan John Irvings Twisted River. Om det inte kommer en deckare emellan förstås.
 
Yster av bara läsning? Naturligtvis icke.  I badet hade jag även sällskap av ett glas sånt här:
Dessutom drack jag en Brooklyn Lager också. nästan bara för att världens främsta bloggare Fredrik Backman alltid dricker den och jag ville prova. Oväntat mycket alestuk över den, men den var god.
 
Jag har köpt hem lite blandad öl i dag eftersom det är en bra onsdag med fotboll och allt. Mer om det snart. Mina ölar:
Jag är också lite yster över att middagen blev så god. Kyckling lindad i bacon med couscous, sallad och en sås på steksky, portvin, grädde och kycklingfond. Stört gott! Fan vad jag kan. Här i matlådan ser det inte lika förföriskt ut kanske.
För det tolfte är jag yster över att jag och min chef suttit och grottat i julen och ledigheterna och personalplaneringen och allt det där. Vi ser ut att gå i land med det även i år, vilket lyfter ett ok från axlarna. Jag klarar inte av lessna hundögon och brustna förhoppningar.
 
Men den största uppspeltheten mitt i regn, snöslask och beckmörker är vid sidan om mina två fantastiska familjemedlemmar Leia (som är galet förkyld, stackarn) och Simon så klart att det visas Everton idag. På en onsdag! Mot Arsenal! Den egentliga anledningen till att det saluteras med öl en onsdag. Jag hoppas givetvis på bra Evertonspel och tre poäng. Men också att jag hittar jordnötterna jag är helt hundra på att jag blippade in och betalade. Hittar jag dom kommer jag att uthärda ett halvår mörker och regn till.
 
 
 
2012-11-25
19:43:06

Ack denna helg.

Fotbollsträning igår för Simon och sedan lunchernas lunch: Kabanoss med senap och surkål.
Jag var även uppe i tvättstugan och bokade en tvätttid till idag. Där fann jag någons mycket utförliga manual och har funderat mycket på om det är en man som skickat sin inkompetenta kvinna, eller tvärtom, eller om det kanske är en förälder som skrivit lappen till sitt barn som just flyttat hemifrån. Roligt i alla fall med ordet jeansbyxor.
På kvällen åkte jag, min bror och Dennis hem till vår gamla polare Felix som fyllde 40 år och som vi knappt träffat de senaste 10 åren. Det var mycket roligt och det var frikostigt med mat och dryck. Dessutom var den gamla Bajenlegendaren Johan Andersons lillebrorsa Kimmen där, bara en sån sak!
 
Idag var det dock inte lika festligt att vara människa. Svårartad bakfylla som inte ville ge med sig efter varken Ipren, Alvedon, kaffe eller sportdryck och framåt kvällen när jag insåg att varken huvudvärk eller illamående skulle släppa innan tvättstugedags vek jag mer mig och gjorde det fulaste: tog en återställare. Ett snabbt besök nere på Shanghai House och två öl senare återvände livet. Tack och lov var det en otroligt enerverande ensam och berusad man som hela tiden försökte söka kontakt där, så det blev ett kort besök.
 
Nu pågår tvätt för fulla muggar i två tvättsugor och jag tänkte bli klar hyfsat tidigt så att jag och Leia kan kolla på nya Bondfilmen sedan. I morgon ny arbetsvecka.
2012-11-24
04:52:54

In the middle of the night.

Ungefär 16 tappra läsare om dagen har förgäves väntat i nio dagar på blogg. Imponerande! Den här beckmörka novembern har tyvärr tagit ett struptag på mig och den lilla energin som blivit över när helvetesdagarna på jobbet med 1,5-2 timmar övertid varje dag senaste två veckorna är slut har gått till familjelivet. Kroniskt trött, kroniskt orkeslös. Men så blir det ibland. I onsdags lyckades jag i alla fall ta kompledigt hela dagen och skrev några sidor på romanen utan namn och bara njöt av tystnaden. Underbart.
 
Efter jobbet idag var jag och Simon själva eftersom Leia var i stan för att se Nääk. Jag unnade mig en riktigt gammaldags grogg på gin och grappo medan jag lagade middag, vilket blev kyckling i currysås med ris.
Simon knorrade lite och tyckte att "det är ju inte direkt fredagsmat..." Men va fasiken är fredagsmat då? undrade jag. "Ja men en köttbit typ!" Jag har lärt honom väl, på gott och ont.
 
Så här dagarna innan lön har det blivit lite rester ur frysen och i tisdags körde vi tre små rätter. Den svenska varianten; kokt potatis med köttfärsås, köttgryta och pannbiff.
Och när vi ändå är inne på spåret med olika maträtter kan jag passa på att lägga upp en bild på matlådan jag glömde i skåpet på jobbet några dagar. Det hade varit fisk i den och den luktade ej gott.
Tillbaka till nutid. Jag tittar verkligen ALDRIG på tv längre om det inte är fotboll, men idag lade jag min utmattade kropp i soffan och tänkte kolla på barnprogram med Simon hela kvällen. Han var dock mer inne på att surfa runt på datorn, så jag blev fast framför en dokumentär om vulkaner...
...112, på liv och död...
...samt något program som hette Speeders eller något sånt om amerikanska poliser som jagade fortkörare. Fascinerande usel underhållning, men den passade bra för mig idag.
 
Sedan var det ju dags för programmet Simon aldrig missar. Barda.
Efter det såg vi X-factor och den där Robert Gustavssonserien. Det bästa med att titta på vuxenkomedi med sitt sjuåriga barn är frågor som kan uppstå. "Pappa, vad betyder sex?" Jadu...
 
Simon lade sig vid 23.00, alldeles för sent för honom egentligen och jag somnade en halvtimme efter. Jag vaknade igen 00.30 av att jag drömde att jag tappade en massa tänder. Fyra stycken tror jag det var och det var ingen fin dröm. Jag hörde att Leia kom hem och somnade om. Sen vaknade jag igen 03.30 och har varit vaken sedan dess. Nu hörde jag precis Simon kubba in och lägga sig i min säng, så om det skall bli mer sova i natt lär det bli soffan. Tror jag lägger mig där och läser lite när jag skrivit klart. Paralellläser nu nobelpristagaren Mo Yans Vitlöksballaderna och Stefan Tegenfalks kriminalroman Nirvana projektet och väntar på att någon av dem skall ta greppet och vilja bli utläst först.
 
I morgon är det fotbollsträning för Simon, Everton-Norwich för mig på tv och på kvällen lite festligheter hos en gammal kompis som fyller 40. Appropå Everton så håller jag just nu på att kolla runt lite efter billigt flyg för att kunna se någon Evertonmatch nästa vår. Har inlett en dialog med polaren Kenneth som har lite släktingar i Liverpool, det vore najs att kunna hänga på puben med lite locals innan matchen.
 
Nä, nu soffan. Hörs igen lite senare.