Björns

2015-06-20
17:28:00

Utan pyjamas i Kapadokien.

Midsommardag och tillbaka i Orminge efter ett ljuvligt midsommarfirande i glada vänners lag på Solö i Roslagen. Avresan gick av stapeln efter jobbet på torsdagen och färden blev precis så magisk man kunde förvänta sig. Jag hade räknat kallt med att alla andra människor skulle stanna hemma i Stockholm, men till min stora förvåning var det fler som hade kommit på att man kunde fira den svenskaste av högtider på landstället och följaktligen fick vi avnjuta över tre och en halv timme i bilköer hela vägen till Norrtälje. När vi väl klev ur bilen hade jag så mycket sendrag och kramp i fötterna efter allt kopplande, gasande och bromsande att jag knappt kunde gå och alla bilens växlar från trean och uppåt grät otröstligt efter att ha fått gå sysslolösa hela vägen.
På midsommaraftonens förmiddag tog vi en lång härlig promenad i jakt på grönska och blomster att smycka den traditionella jättestora fruktbarhetssymbolen med.
I vår familj vill vi helst grunda pålen med björkris.
Det är inte så lätt att få en stång att stå upp när urberget gör att man bara kan gräva sig ner åtta centimeter i jorden, men vi lyckades staga upp fanskapet med hjälp av krocketpinnar, stora flisor från vedboden och en rejäl hammare.
Vädret var precis som för merparten av befolkningen lite sådär, men eftersom vi i alla fall klarade oss undan regn kunde vi avnjuta sill, janssons frestelse, babaganosh, tsatsiki, lammspett, köttbullar, smörgåstårta, inlagda kronärtskockor, rostbiff, O.P Andersson, färskpotatis, gubbröra, bratwurst, sremska och knäckebröd utomhus. Barnen unnade sig ett dopp i det härliga 14-gradiga vattnet och vi vuxna spelade kort och drack grogg som traditionen bjuder.
Idag på förmiddagen tittade solen fram, retligt försenad ett dygn och det blev några omgångar kubb i gröngräset.
Och lite vanligt jävla mys.
Nu gäller det att ta vara på resten av helgen på bästa sätt, vilket för min del handlar om att läsa massa böcker och skriva vidare på mitt eget försök. Blott en veckas arbete återstår sedan innan årets semester inleds. Jorå för fan, det känns rätt bra nu.
 
 
 
 
 
2015-06-17
12:17:07

Knarket gör dig glad och intensiv, knarket sätter guldkant på ditt liv.

När man ska skriva i bloggen för första gången på evigheter är det svårt att inte nämna skådespelarnas svar på mandelkubb - Matt Damon. Men jag ska göra ett försök.
 
För ett par veckor sedan snubblade jag av en slump över en helt fantastisk artist som gör instrumental elektronisk musik som är perfekt att skriva till. Emancipator.
Jag blev som vanligt när jag funnit något nytt i livet mycket uppspelt och beställde genast en cool t-shirt med artisten. Och igår kom den då äntligen, trodde jag.
Först blev jag helt ställd, sen började jag febrilt fundera över vem av mina vänner som gett igen för år av hyss från min sida. 
Men enligt specifikationen på paketet skulle det faktiskt vara en Emancipator-tischa och inte en New Kids On The Block dito. Jag skrattade lite mer, sen bestämde jag mig för att skriva ett mail till avsändaren och för första gången sedan jag var 11 år och brevväxlade med Fredrich Hirshfeld i Botswana, ni vet han som trodde jag var en tjej, tyckte jag var "the most beautiful girl in the world" och försökte impa på mig genom att berätta hur många kor hans pappa hade, författade jag ett brev på engelska.
 
Dear Emancipator store.

Today I recieved the package with my eagerly awaited Emancipator Tree t-shirt, size Large. However I was somewhat surprised when I opened it and found a hiddeous NKOTB shirt, size medium inside. Of course I laughed a lot, since it's a really good joke, and the intern or stoner who was the masterbrain behind it should get all the cred he deserves. However, I can't imagine that neither me, nor any of my friends will ever getting away with wearing it, so it would be nice if you could send me the t-shirt I actually ordered and payed 34.60 $ for.

Sincereley Björn Lette
 
Med reservation för eventuella språkliga fel hoppas jag ändå att det mottages väl och att jag har sån tur att jag får behålla även NKOTB-tröjan. Slut på meddelandet.