Björns

2012-12-31
17:43:06

Adios 2012.

För första gången skriver jag blogg från min iTelefon nummer fem. Nu sittandes vid köksbordet hos Malin och Kenneth, en kokt med bröd i magen och i väntan på att bastun skall bli varm. Vi har inhandlat all mat vi behöver idag och i morgon och kan nu fortsätta fokusera på att bara njuta av livet. Simon, Eyla och Elliot springer runt och leker en lek som verkar gå ut på att skrika och låta så mycket som möjligt. Härligt. Hoppas att alla trogna bloggläsare får ett fantastiskt 2013 och att ni fortsätter att följa mitt spännande liv, i går var ni hela 75 härliga människor som läste. Rätt otroligt faktiskt. I morgon kommer en mer detaljerad blogg med bilder och hela faderullan. Life is good.

2012-12-30
10:45:58

Vuxna män har roligt tillsammans.

Hemma hos mig har vi två badrum. I det som har blivit mitt badrum står katternas sandlåda, men i morse hade någon av katterna bajsat utanför. Vem av Jax eller Opie som var den skyldige vet jag inte, jag har frågat båda, men dom ser oförstående ut. Nåja, jag har plockat bort det och skrubbat golvet i alla fall nu.
 
Men den här bloggen ska inte handla om fekalier, den skall i stället handla om att som vuxen människa (Jag vet, det kan diskuteras i mitt fall) träffa nya vänner och dessutom ha sån tur att träffa så rätt vänner. Jag har de senaste säsongerna varit med i en Drömelva på aftonbladets sida (Rita, du kan blunda nu) där man väljer ut ett lag med 11 spelare i Engelska Premier League som får poäng beroende på vad dom presterar i verkligheten varje vecka. (Så Rita, nu kan du titta igen). Det var en kille som heter Johan, men också Judas som bjöd in mig. Vi har setts genom andra vänner eller i samband med Hammarbymatcher då och då under många år, men vi har aldrig riktigt umgåtts. I den ligan finns också en annan kille som heter Anders, men också Kaparn. För något halvår sedan fick jag reda på att Kaparn brukar lira bas i olika reggaekonstellationer med Kenneth som trummade i Svenska Akademien och att det var just denna Kaparn som Kenneth berättat om som den han kunde snacka fotboll på väg hem från spelningar med, men under en lång tid visste jag inte att Kaparn var polare med Kenneth och Judas (och även Rasta-Robban), fast oberoende av varandra. Det är inte rörigt ännu va?
 
Hur som helst hade vi bestämt att vi skulle ses någon gång och titta på fotboll tillsammans, och igår blev det till slut av. Även min bror och Rasta-Robban var inbjudna, men var tvugna att vika ner sig på grund av förkylningar, så det slutade med att vi blev tre. Vi möttes upp utanför Systembolaget i Liljeharlem och införskaffade nödvändig öl och cider och åkte sedan hem till Johan, precis i lagom tid för Sunderland-Tottenham. Mellan matcherna (den andra var Norwich-Manchester-City) spelade vi FIFA 13 i olika lagkonstellationer mot varandra och dom fick turas om att ha mig i laget (eftersom jag är så jävla kass).
Vi åt en grymt god ragu med färsk pasta som Johan tillagade under eftermiddagen och vi drack öl.
Och vi skrattade HELA tiden. Det var år och dar sedan jag hade så roligt och skrattade så mycket och det kändes som jag hade känt de här grabbarna hela mitt liv. Efter fotbollen gick vi över helt till att spela FIFA 13, utan ljud på i spelet och i stället med blandad musik från Johans outömliga samling vinylskivor i högtalarna. Det absolut sista som hände var att jag mirakulöst lyckades vinna över Kaparn efter att ha grisat i 90 minuter och lyckats gör mål på kontring i den 91:a. Sådan är jag.
 
Vid halv elva kastade vi oss in i en taxi och åkte till Debaser Slussen för att kolla på ett band som Kaparn ville se, "Music is the weapon". Vilket jävla gung!
Efter spelningen var det dags att åka hem till tryggheten i sängen igen och jag gled ner till Nackabussarna som Bambi på blankisen och han slå en rejäl kullerbytta framför 496:an. Väl på bussen höll jag mig vaken ända till Björknäs och vaknade sedan vid Slussen igen. Hatar frivarv. Pratade med min bror i telefon hela vägen hem försök nummer två och lyckades utan missöden ta mig hem. Bra jobbat Claes!
 
Nu sitter jag här lycklig med en kopp kaffe och är otroligt nöjd över en så fantastisk lördag! Det känns som att jag känt Johan och Kaparn i hela mitt liv och jag är säker på att vi kommer att göra om det. Jag älskar att ha roligt. Strax åker hela familjen till Kenneth, Malin, Eyla och Elliot i Gnesta för nyårsfirande. Även det kommer att bli bäst! Life is good, om nu någon trodde något annat.
 
2012-12-29
09:05:30

Marilyn Monroes skeva verklighetsuppfattning.

Lördag morgon och livet är i full gång. Jag tvättar i dubbla tvättstugor och Simon spelar Sagan om Ringen Lego på x-box medans han sjunger Shakiras "Waka waka" och Leia får vila ut eftersom hon var ute med kompisar igår. Tredje koppen kaffe värmer fint.
 
När jag vaknade i morse kunde jag knappt röra mig och måste sett ut som Seb Macahan när jag rörde mig mot badrummet. Två dagars brevbäring på Henriksdalsberget har gett mig en jävulsk träningsvärk i vader, lår och trampdynor och det märks att jag är ovan vid just den utdelningsformen. Har mest delat från bil, elbil, eller gått uppför trappor senaste tiden. Fast solen sken över mig igår.
Enda minuset med dagen igår var ju att jag lyckades köra in i en kollega som var på väg ut ur garaget och grejade en plåtskada på en post-Fiat. Den hade gått hela 19 mil innan jag sabbade fronten på den...
 
Efter att ha stämplat ut från jobbet och in i nio dagars ledighet åkte jag hem och löste av Leia som haft Simon och två kompisar till honom hemma hela dagen. Hans kompis Linus ville äta middag hos oss och jag berättade för honom och Simon att det minsann var entrecôte med medelhavssallad och bearnaisesås på gång! Båda barnen rynkade på näsan och sa att kött är slemmigt och att dom ville ha köttbullar och makaroner i stället. Vem orkar argumentera en fredag och det blev många köttbitar till mig i stället...
 
På kvällen tittade jag och Simon på filmen Modig som var helt okej. Mysigt att ligga tillsammans i soffan och bara slappa.
När Simon somnat satt jag länge framför datorn och snackade tips och trav med mina nya och nygamla polare i spelbolaget och det är så sjukt roliga diskussioner och tonen är rå men hjärtlig. Vi hoppas på fina pengar idag!
 
I eftermiddag skall jag och min bror träffa Judas och Kaparn och kolla fotboll och spela FIFA 13. Kanske blir det en liten öl också. I morgon drar vi till Gnesta för att fira nyår med Kenneth och Malin och det blir skoj som fan! Vi brukar vara hos dom varje sommar, men i år sket det sig och det är verkligen på tiden. Nä, det här med lite långledigt efter årets tuffaste arbetsmånad känns inte alls dumt och humöret är verkligen på topp nu. Mot 2013 och ännu ett fantastiskt år!