Björns

2014-06-22
21:19:13

Semester.

 
Bloggen tar semester. Det är mycket som ska göras och många bäckar det ska stämmas i och dessutom ett och annat löfte som ska frias in (för att parafrasera Allan Edwall).
 
Eventuellt återkommer bloggen i Augusti i sin gamla vanliga form och struktur, eventuellt återkommer den i en helt ny kostym och med ett annat mål och syfte, kanske har jag vuxit upp, utvecklats, eller bara funnit mig själv och lagt bloggen i det enorma gamla arkivet över begångna synder. Den som lever får se.
 
Kärlek till er och med önskan om en fin sommar
 
/ Björn
2014-06-21
10:36:00

En midsommardröm, 4:e kapitlet, 14:e süran.

 
10:00
 
En del av oss vaknar upp efter en lång natts mycket välbehövlig sömn i den stora sängen, medan andra av oss vaknar upp som en uteliggare i en papperspåse.
 
10:30
 
Stor frukost intages tillsammans med hela familjen, äggmackor med kaviar är den dominerande aktören på bordet.
 
11:30
 
I brist på ordning och struktur i midsommarplaneringen bestämmer vi oss för en liten utflykt till Trosa för lunch på något ställe som råkar ha öppet.
 
11:50
 
Min bror ringer och berättar att Lina åkte mot Trosa för en timme sedan för att hämta upp en krasslig dotter och ännu inte kommit till Södertälje på grund av monstruös midsommartrafik.
 
11:55
 
Vi har lite rådslag i familjen och kommer fram till att det säkert lugnat sig med bilar på E4:an när vi kommer dit.
 
12:30
 
Det har inte lugnat sig med bilar när vi kommer dit. Någon på vägverket har en gång i tiden beslutat att det ska sitta en öppningsbar bro i Södertälje så att all trafik på Sveriges största Europaväg söderut från Norrland och huvudstaden får stanna så fort det kommer ett stort fartyg och vill förbi.
 
13:30
 
Vi är i Trosa. Det är vackert som vanligt, men lite kallt och blåsigt.
 
 
13:31
 
Jag och min son poserar också.
 
 
13:50
 
Vi finner Ågårdens hotell och restaurang. Leia förevigar mig när jag avslappnat njuter av trädgårdsatmosfären och...Instagram. Tillsammans med den traditionella lättölen.
 
 
14:30
 
Mat anländer i form av flankstek med potatissallad, tomatsallad och rabarberchuttney. Det är mycket gott och personalen är galet trevliga och fixar gasolvärmare och filtar när vi insisterar på att sitta ute.
 
 
14:32
 
Simon avnjuter kycklingspett och när jordgubbarna och marängerna anländer får han även en kopp varm choklad, on the house, för att han fryser. Varm choklad hör verkligen midsommaren till.
 
 
15:50
 
Mätta och belåtna vandrar vi längs kanalen.
 
 
17:00
 
Hemma igen och jag och Simon går till Pressbyrån för att köpa fotbollsbilder. Leia ringer och ber mig köpa allergitabletter också.
 
17:10
 
Jag och Simon går till Pressbyrån en gång till för att köpa allergitabletterna jag glömde köpa
trots att jag redan stod vid kassan när Leia ringde.
 
 
17:25
 
Jax får sina midsommarräkor.
 
 
17:45
 
Vi spelar monopol. Simon undrar varför mamma ser galen ut.
 
 
21:30
 
Vi blir hungriga igen. Det är kaos i kylskåpet och jag gör en mental notering om att någon borde snygga till där inne.
 
 
21:40
 
Jag upptäcker att jag köpt wienerkorv i stället för prinskorv och hela midsommaraftonen håller på att gå åt helvete.
 
 
21:45
 
Med stor inovationsförmåga, kreativitet, en sax och en hel del list lurar jag systemet och gör prinskorv av wienerkorv.
 
 
22:00 
 
Den traditionella midsommartallriken serveras och jag tackar högre makter för matjesillen, denna gudasända gåva utan vilken jorden förmodligen skulle gå under.
 
 
00:30
 
Somnar lycklig efter en bra dag och med en öl på sängbordet som ett första klassens fyllo.
 
 
Midsommardagen.
 
09:00
 
Äter knäckebröd med rester från gårdagen och mycket senap till frukost. Det är en liten tradition jag har på midsommardagen och det här är första gången jag gör det.
 
 
10:00
 
Tar det traditionella midsommardagsdoppet och skriver en blogg om senaste dygnet.
 
10:30
 
Postar bloggen och länkar till den på sociala medier. Bestämmer mig för hundratolfte gången för att leva i nuet och inte jaga bekräftelse hela tiden och ämnar därför ta ytterligare en paus från blogg, Facebook och Instagram och i stället vara mer närvarande i min sex veckor långa semestertillvaro. Trevlig sommar alla, one love.
2014-06-19
19:40:54

Svettiga ryggar i kollektivtrafiken.

Jag fryser ända in i märgen. Kyliga vindar har tagit befälet över min förort och jag kände mig plötsligt nödgad att att fly från tillvaron i tv-soffan och ner i ett varmt bad.
Belgien har under sin första halvlek mot Algeriet inte på något sätt hjälpt till att sprida någon brasiliansk VM-sambavärme och ett evigt sidledsspel som måste få landslagets gamla utskällda Daniel Andersson att rysa av lycka har varit det enda som bjudits vid sidan om straffmålet från nordafrikanerna.
När jag skrev de inledande ovanstående raderna i den här bloggen var det måndag om jag inte missminner mig. Bloggen blev aldrig slutförd då eftersom jag varit så omänskligt trött hela veckan, men Belgien skärpte sig, vände och vann 3 poäng till sig själva och någon tusenlapp till eder ödmjuka bloggtjänare.
 
Jag fortsätter nu och bilden ovan föreställer vår katt Opie som förmodligen besitter något slags decibelrekord i spinnstyrka när man närmar sig och han funnit ett nytt bra ställe att ligga på. Här ett tangentbord. (Leia som är master of fotografering tog den fantastiska bilden).
Häromdagen när jag åkte till jobbet fann jag en föredetta fiskmås som somnat in bredvid liket av sin lika döda unge. Den såg dock lite för makaber ut för att få komma med i bloggen. Någon måtta får det ju vara.  
 
Apropå det här med döden har jag tänkt på den en del den sista tiden och kommit fram till att jag gärna vill leva ganska länge till.
Igår morse satt jag och väntade på första transporten till kontoret med en kopp kaffe i handen. Vi har fått posten senare än vanligt den sista tiden och det är någon ny chafför varje gång. Sommartider hej, hej, som vi brukar sammanfatta det hela.
Igår hade jag även namnsdag. Det firades med lax, färskpotatis (nypotatis för skåningar och annat löst folk), samt min legendariska kalla sås och ett glas bubbel. Om ni undrar vilket bubbel ni ska dricka hela sommaren kan jag avslöja att det är en cava som heter Privat och kostar 89 spänn. Mest bubbel i gomseglet för pengarna som vi brukar säga på Edövägen.
Efter maten hämtade jag upp våra strandstolar från källaren inför den stundande semestern. Jag lyckades baxa upp dem på hatthyllan och var rätt så nöjd med det, när de plötsligt kom i retur som en tappad kortlek av inoljade skivstänger och klippte mig rakt över näbben. Det var fasligt nära att jag strök med, men lyckades undvika en alltför tidig hädanfärd med en något svullen näsrot.
Idag var det väder ute, ett ganska blött sådant också och jag hoppas att det inte var ett omen om vad som komma skall under min semester som börjar nu. 
Klassisk Chuck Norris som fortfarande får mig att skratta högt.
Jag har också lyckats lägga rabarber på en flaska öl av typen stout och med det fantastiska hårdrocksnamnet "Jester King - Black Metal". Tillverkar man en flaska öl och säljer den för 130 spänn krävs det att det finns tillräckligt av nördar och puckon där ute och det bevisade jag just att det finns. Jag ämnar smaka av den nästa vecka med min kompis Hårdrocks-Peter.
Simon frågar ibland om han får ladda ner spel till surfplattan som kostar pengar, alternativt köpa "credits" eller "gems" till något spel för att komma snabbare framåt. Det blir nej för det mesta, men idag ville han ha en app man räknar mattetal på och det är ju något helt annat. Jag tog fram stämpeln märkt "beviljas" som står bredvid den hårt slitna stämpeln "avslag" och lät affären gå igenom. Min lilla matematiker.
Strax innan 14.00 idag stämplade jag ut från jobbet för att inte återvända förrän den 4:e Augusti. 45 dagars härlig ledighet med bröllop, Gotland och Rhodos. Jag har även lovat Simon en sväng till Gröna Lund, så om någon annan med barn i passande ålder ska dit de närmsta veckorna, hojta till, så behöver jag kanske inte dö i spysjuka själv. Puss och kram alla.