Björns

2013-05-29
23:55:34

Hobbes Vänner - bjorns.blogg.se

Så har vi varit i farten igen, den här gången i cupen mot Hobbes Vänner. Jag hotade efter matchen med att det nog kunde dröja till i morgon med matchrapporten, men Jörgen "The real Jugge" Gyllsdorff såg så besviken ut att jag inte kunde låta bli. Så med en kraftansträngning skriver jag några rader vetandes att han sitter och refreshar bjorns.blogg.se som ett litet barn som väntar på tomten eller en Hammarbyare som försöker ta sig in på ticnet när biljetterna till premiären släpps.
Vi här på bloggen gillar ju att skriva om mina krämpor och skavanker och här är det senaste skrubbsåret i skadearsenalen. Även om det sved en aning när jag duschade är det bara en fis i en container mot hur ont jag har i min högra axel som jag sträckte en gång på uppvärmningen och två gånger på matchen. Det är tur att jag är frisk i vänsterarmen så att jag kan använda den på jobbet i morgon, för den högra lär vara helt obrukbar.
 
Men vadå använda axlar och armar undrar vän av ordning? Är det inte fotboll det handlar om? Alldeles riktigt, men idag kunde inte vår målvakt Abbe vara med, så vi fick ställa reserven mellan stolparna.
Jag lovade vitt och brett om hur mycket jag skulle spika igen innan matchen, men fumlade in en boll rätt snabbt och slog en rejäl felpass rakt på en motståndare som sköt 0-2 innan vi knappt hade börjat. Bloggen kämpade sig dock tillbaka in i matchen med ett fint mål av Johan Normén och vi hade häng igen.
 
Dock slarvade vi en del i positionerna i början av andra halvlek och Hobbes gjorde två mål till, varav ett riktigt snyggt via ribban och in. Johan "den där" Samuelsson krigade på och gjorde en riktigt fin soloräd som så småningom resulterade i 2-4. Det märktes dock att vi hade måndagens derby i kropparna och det var lite si och så med orken, framför allt mentalt och till slut gjorde Hobbes även 2-5. Då fick jag en liten revansch med en mäktig utspark som studsade till och över deras målvakt, men vi kom aldrig närmare än 3-5.
 
När dom intervjuar spelare på tv säger dom alltid att det inte spelar någon roll om man gör mål när laget ändå förlorar, men vafan, lite nöjd är jag med den baljan och jag är nu uppe i två fullträffar i år. En som forward och en som målvakt.
 
På det hela taget var det nog en rätt kul match, men det är aldrig roligt att förlora. Särskilt Jon var arg och bitter efter förlusten.
Han vände ryggen till och ville inte ge några kommentarer.
Vasilios kände sig dock stark i duggregnet.
Kapten Claes, Johan Normén (som både gjorde ett mål och en assist och blir allt bättre, han hade dessutom ett par riktigt fina nickskarvar) och "the real Jugge" kände sig starka. Innan matchen.
Dagens inlåning, Jons bror Mio innan matchen. Kämpade på bra och belönades med att bli bestulen på en träningströja. Det visade sig tack och lov att det var den notoriska korpen "den där Samuelsson" som fått med sig tröjan. "Av misstag" som det heter.
 
Nä, vi jobbade lite för dåligt idag helt enkelt och derbyt satt som sagt i våra kroppar, vi kan ju mycket bättre.
 
En annan notering från kvällen på Nacka IP var att i matchen innan vår var det plötsligt tre domare på plan, ett tidigare aldrig skådat fenomen i Korpen.
Men det är alltid heta känslor när Henriksdalsringens FF spelar.
 
Sådärja, det var allt för den här gången. Nästa vecka kör vi igen så det ryker i gruset!
 
2013-05-29
19:36:56

Fire Water Burn

Rock n' roll onsdag. Så här gick den till.
Jag åkte runt i Nacka Strand och lämnade post till dom som betalat dyrt för att få posten tidigt. Inte till mig dock. Tyvärr.
 
Och så hörde jag den här gamla låten på radio: http://www.youtube.com/watch?v=Adgx9wt63NY 
 
Med tyngaste textraden:
 
"Yo yo this hard-core ghetto gangster image takes a lot of practice,
I'm not black like Barry White no I am white like Frank Black is..."
 
Dessutom träffade jag på Therese på Rosenbergsvägen. Jag glömde ta ett kort, men så här såg hon ut en annan gång:
 
Sen åkte jag till Boo Vårdcentral och tog en massa prover för att tant doktorn skall kunna ringa mig om två veckor och säga att dom inte hittat något fel och att jag är frisk som en nötkärna trots att jag varit trött och haft ont i hela kroppen i två månader, ja ni vet hur det funkar.
Nu kanske ni undrar hur jag kunde fota båda mina armar samtidigt? Undra på ni bara.
 
Hon labtjejen var tvungen att sticka om mig, eftersom det slutade komma blod ur högerarmen. Tydligen hade jag bara en 20 ml i den, men i den vänstra fanns det lite till. Dessutom hette hon Tiia och jag tror att jag jobbade ihop med henne på Boo Sjukhus för ungefär 19 år sedan. Nej, jag var inte läkare då som ni kanske tror, jag var vårdbiträde, men i vita landstingskläder och såg nästan ut som en läkare. Minus att jag jobbade i höga, svarta Doc Martens-kängor, vilket få läkare gör. Få människor över huvudtaget faktiskt, eftersom man blir rätt trött i fötterna efter ett par timmar, dagar och veckor.
 
Hon undrade dessutom om jag återhämtat mig från den stora halkolyckan. Jag blev nöjd och kan inte nog prisa genomsslagskraften och kändisskapet som kommer med en artikel i Mitt i Nacka.
Sen åt jag, Simon, Leia och Simons kompis Linus skitmycket vattenmelon.
Och jag tog ett bad med Knulp och en kopp Everton.
Och min gamla jobbarpolare Magnus kom förbi och snackade lite smörja och drack kaffe. Alltid trevligt att träffa den pöjken!
Det koktes ris.
Det ugnsstektes citronbitare.
Det gjordes gräddfilssås.
Besticken plockades fram.
Päronlättdrycken blandades i en glaskaraff.
Salladen och fetaosten kom på bordet.
Middagen intogs.
 
Nu gäller det att ladda batterierna inför kvällens cupmatch i korpen mot Hobbes Vänner. Ni som inte har något bättre för er kan pallra er iväg till Nacka IP klockan 21:45 och avnjuta den har bloggardiärens fenomenala insats som målvakt i duggregnet och mörkret på grusplanen framför Nacka Simhall.
 
Risken finns att matchrapportsbloggen kommer i morgon då det blir jävligt sent och klockan jävlas redan 05.35 i morgon. Men å andra sidan är det sista arbtesdagen på ett tag, ty jag har sedan kompledigt till den 10 juni. Bara för att jag kan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-05-28
17:24:00

Dagens kortblogg i kortform.

Så här såg jag ut när jag firade att jag blivit 40 bast. (foto: Jörgen "Jyrx" Otterstål.)
 
Och nu dagen i kortform:
 
Dagens replik: "Man tackar så ödmjukast!" Komikern, Benny "Xerxez" Haag till sin brevbärare Björn när han fick sin post.
 
Dagens ordväxling på Coop: "Här har du ju öl. Fast du kanske skall ha sådana där starköl?" "Ja, jag skall ha starköl!" Ett äldre par diskuterar vid frukt & gröntdisken.
 
Dagens sämsta: Att Leia är helt utslagen av värk och ont och skit och helvete efter sin axeloperation. Jag blir ledsen.
 
Dagens sämsta nummer två: Peace & Love-festivalen i konkurs och Leia är besviken som fan eftersom Svenska Akademien skulle ha spelat där.
 
Dagens sämsta karaktär: När jag inte kunde hålla fingrarna borta från en iskall Red Stripe i kylskåpet nyss.
 
Dagens svettigaste: Portarna i Sickla Strand med stekande sol och dubbla lokaltidningar.
 
Dagens svettigaste två: Tvättsugan som pågår för fullt på Edövägen.
 
Dagens mest glädjande musik på Rockklassiker: En gammal Scorpionslåt jag inte hört på längre. Tror den heter "No one like you". Högstadienostalgi.
 
Dagens lamaste hyresvärd: Wallenstam som fortfarande inte lagat tvättmaskinen i tvättstuga 1 som felanmäldes i Mars, för över två månader sedan. Förmodligen kommer dom jättesnabbt och fixar den nu när vi röstat igenom ombildning till bostadsrätter. Not.
 
Dagens middag: Tonfisksallad. Igen. Man måste äta det när det är varmt.
 
Dagens minst utvilade brevbärare. Förmodligen han som sov i knappt fyra timmar och kommer att somna som en baby när tvätten är hängd.
 
Dagens sista rad i bjorns.blogg.se: Den här.