Björns

2013-01-30
18:51:23

Mitten av veckan.

Tillbaka i bloggrutinen igen, en kopp kaffe på maten och sedan slå sig ned vid datorn en stund och skriva några rader. Jag var i Tyresö och delade post idag igen, samma distrikt som igår och idag gick det undan när jag inte behövde leta efter lådorna. Jag misstänker att jag blir kvar där veckan ut, jag skall dit i morgon också i alla fall. Det är kul att gästspela på ett annat kontor och jag gillar verkligen det här kontoret. Tyvärr är det 15-20 minuters längre resväg enkel resa mot vad jag har idag och jag har blivit lite bekväm och bortskämd med 10 minuter till Saltsjö-Boo, Värmdö eller Nacka.
 
Efter jobbet åkte jag till glasmästaren jag blivit anvisad av försäkringsbolaget och bokade en tid nästa vecka för ett byte av sprucken framruta. Snabba och raka puckar från If måste jag säga. Väl hemkommen fick jag avnjuta Leias fenomenala kålpudding, JÄKLIGT gott måste jag tillstå! Jag och Simon bestämde oss för ett parti schack efter maten och dukade fram spelpjäserna.
Precis när vi skulle börja ringde telefonen. Det var från spelbutiken i Forum där vi förbeställt en Skylanders-gubbe för nästan en månad sedan. Den hade kommit en dag tidigare än utlovat och fem minuter senare satt jag och Simon i bilen.
Tunga Eye-Brawl!
 
Det blev inget schackspelande idag så klart, vi får göra ett försök i morgon i stället om vi orkar efter judoträningen.
 
Nu är det två timmar till matchstart, Everton möter W.B.A hemma i ligan och det är verkligen dags för en trepoängare! Jag har haft MÖSSAN och TRÖJAN på mig sedan klockan fem för att dra mitt strå till stacken.
 
Avslutningsvis. Jag är sugen på att börja springa nu, det är den enda motionsform förutom korpfotboll jag gillar, men det är alldeles för halt ute nu när det smälter och slaskar. Kroppen är väl förberedd efter att ha tappat säkert fyra-fem kilo sedan nyår bara genom att inte äta ris, pasta, potatis, bröd och socker. Okej, jag är ingen slav, ibland blir det lite ketchup och i söndags blev det en nybakad fralla till frukost, men annars känns det utmärkt. Som jag tidigare skrivit är jag till och med hungrig när jag vaknar nuförtiden och kan äta frukost regelbundet för första gången sedan lumpen. En typisk frukost består för det mesta av ost, ägg och något korvaktigt. Och kaffe givetvis.
Så var det med det, nu skall jag titta på något barnprogram som heter Labyrinten med Simon, see ya!
2013-01-29
21:58:00

Nämen vilken bra tisdag!

Nu sitter jag här, osedvanligt nöjd efter att ha fått mitt beniga arsle ur vagnen och fixat ett och annat. Dagen började på något ovan ort när jag inställde mig för tjänstgöring i Tyresö. Jag tror att jag delade post på det kontoret för en fem år sedan ungefär, då blev det Älta och Stensö. Gettobrevbäring i stora höghus. Idag var jag befordrad eftersom dom hade tio man sjuka och behövde en erfaren villabrevbärare, och det är ju som bekant jag. Jag swischade runt på femtio, Trollbäcken och slirade och letade mig fram i snömodden. Jag hittade till slut vartenda låda och han till och med hem i vettig tid. Well done Björn! Om bara fler smyckade ut sina brevlådor som den här vore jobbet dessutom ännu trevligare:
Efter jobbet hämtade jag Leia i Forum och vi ringde hem Simon och han och jag gick sedan ner till Zoo-affären och shopppade loss lite livsnödvändiga dödskallar och akvarieväxter och nu verkar det banne mig som det blir sjösättning av fisk till helgen!
Simon snodde min kamera direkt efter att den här bilden togs och kom tillbaka och frågade: "Pappa, är det här bloggmatrial?"
"Nej kära barn, det är vår tvättkorg, uppifrån....men å andra sidan..." Det blev bloggmatrial.
 
Jag tillredde en trevlig måltid bestående av söndagens rester, pannbiffar i löksås. Precis när maten var klar ringde Dennis på för att lämna tillbaka en bok och blev även han inblandad i restätandet. Efter maten gick jag ner till centrum och köpte en stock snus och morgondagens middag tillsammans med Dennis och hemkommen därifrån sprang jag upp och fixade en akuttvättid för att tvätta en matta och Simons vantar. Hans vantar hade surnat så till den grad att man trodde någon spytt i dom, men nu luktar dom sommaräng igen.
 
Jag pratade med försäkringsbolaget om bilrutan och försäkringen täcker tydligen sprickan och jag har dessutom så mycket i min självriskpott att jag får en ny ruta för exakt noll spänn. Trevligt, trevligt.
 
Och finalen på denna händelsernas dag. Äntligen blev det klart med flygbiljetter för mig och Kenneth till Liverpool i Mars och drömmen om Everton-Stoke kryper allt närmare en verklighet. När allting var beställt, bokat, betalat och klart visade det sig att det är påskhelgen vi åker. Lyfter på skärtorsdagen och kommer hem på annandag påsk. Jag hade verkligen ingen aning och det verkar som att jag överger Leia och Simon mitt i en storhelg. Som sagt, jag hade ingen aning, men vem fan firar påsk, egentligen?
 
Såja, nu hinner jag precis se andra halvlek av QPR-Manchester City. Som sagt, life is good!
2013-01-28
23:00:56

Livet i stort och smått.

Bloggen har halkat efter lite den sista tiden, men det har också varit omtumlande dagar med en hel del festligheter och lite annat. Lite annat som att jag i fredags efter åtta år som arbetsledare på olika kontor runt om i Nacka till slut hängde av mig oket och blev en helt vanlig brevbärare igen. Jag tjyvstartade tidigare förra veckan med att bara dela post och låta mina kollegor Nicklas och Magnus ta över bemanning och ordergivning och det har känts så fruktansvärt skönt. De sista dagarna har jag varit glad och nöjd redan när jag vaknar och är det forfarande när jag kommer hem på eftermiddagen. En del människor kanske har lättare att släppa jobbet efter dagens slut än mig, eller jag vet att det är så och det är ju det ideala. Själv blir jag jävligt uppe i varv och vill till varje pris fixa allt, fast det ibland inte ens går, men nu är det som sagt ett avslutat kapitel. Jag tar hela min lunchrast för första gången på många år och jag har energi kvar när jag kommer hem. Redan efter ett par dagar. Nu kan jag fokusera mer på mig själv, Leia och Simon. Bra för mig.
 
I kväll har jag påbörjat projektet med att sätta igång akvariet jag köpte av den tidigare hyresgästen i den här lägenheten, det var bara sexton månader sedan och har tidigare stannat vid en tanke. Nu surrar luftfiltret och vattnet cirkulerar sakta. Simon blir nog rätt förvånad när han vaknar.
Men vi får inte glömma att berätta om den fantastiska lördagen som var! Jag och Dennis var hembjudna till Walter, som vi har samexisterat med i Orminge i många år utan att riktigt lära känna. När vi fyllde fyrtio fick vi en middag med dryck och trevligt sällskap i present och nu fick vi avnjuta den. Walter fixade en slags potatispaj med köttfärs, kyckling, kokt ägg och russin bland annat. Det var skitgott!
Redan när vi kom var det dukat så att vi skulle fatta att vi inte kunde förvänta oss en lugn kväll.
Vi åt, satt och pratade och hade otroligt roligt hela kvällen, bland annat med hjälp av Tequila...
...och absinthe.
Det slutade med att vi blev så här snygga:
Nä, en chilensk dubbeltumme för Walters fenomenala initativ till en trevlig kväll!
 
Nu börjar det bli dags att dra sig tillbaka så att man hinner få lite nattvila. I morgon är jag utlånad till Tyresö eftersom dom har många sjuka där och det blir säkert spännande. Jag var där och jobbade en gång för sex år sedan och fick köra några feta höghus i Älta. I morgon ryktas det om något villaområde, intressant eftersom jag knappt ens vet vart Tyresö ligger. Simma lugnt.