Björns

2012-08-30
22:23:07

Jösses Amalia.

Jag är svag för vissa känslor och många olika sociala och mänskliga fenomen, men jag har sällan tålamod att gå på djupet med dem. Men det var inte det jag skulle prata om. Idag. Moving on.
 
Jojo. Fan här sitter man med en sträckning i ryggen som heter duga, två Ipren och ett par glas rosé innanför västen trots att det är torsdag. Alkohol har en otroligt bra smärtdämpande effekt, men man kan ju inte fan dricka vin jämt. Inga fler glas dock, man får ju vara på alerten när Forden drar igång med sitt karaktäristiska morrande, eller jamande om man så vill, 05.35 i morgon bitti. Dessutom vankas en lång dag.
 
Idag har arbetet på Posten i Nacka avlöpt bra, precis som de senaste veckorna, mycket pusslande med kommade ledigheter mellan kammade och utdelade brev, men jag tror vi är på banan.
 
Slutade i vettig tid och hämtade Leia på jobbet i Saltis, trots att det tar 35 minuter extra, jag älskar när hon blir glad när jag frågar om jag skall hämta henne. Att höra glädje i sin livskamrats röst är det bästa som finns. Vi fick hem Simon och åt middag och sen mina vänner, var det dags för Simons debut i Nacka Judoklubb.
 
Simon har länge velat börja med någon kampsport som karate eller kung-fu, men jag tycker hans motorik är lite för dassig fortfarande och judo är bra på att bygga upp motorik. Säger jag för att jag tränade och tävlade i Judo i sju år, jag tog instruktörslicens, domarlicens och funktionärslicens. Men det var 25 år sedan. Vi börjar här och jag kände redan efter första träningen när jag tolkade Simons olika ansiktsuttryck och glädjeyttringar att det här kommer att bli bättre än både innebandy och fotboll för honom. Han får köra allt han vill tills han tröttnar eller min och Leias plånbok är tom, men jag anar på sikt att simning och judo *slash* annan kampsport kommer att vinna.
 
I morgon vankas kvällssittning med alla brevbärarkontor i hela Nacka-området inne på huvudkontoret i Årsta. Ingen dröm att jobba från 05.50-19.30, men jag har ett glapp på en och en halv timme på eftermiddagen då jag eventuellt köper en ny skjora till lördagen i Nacka Forum. Eller så åker jag och hämtar Leia på jobbet. Egoistisk estetik, kontra evig kärlek. Vi får se vad som vinner.
 
 
2012-08-29
21:55:00

Denna fenomenala onsdag!

Jag vaknade ett gäng gånger under natten eftersom Simon låg bredvid, som vanligt får man säga och han är nu sju år och stor som en fullvuxen Danny de Vito. Han tar en del plats alltså. Men när jag vaknade för sista gången eftersom jag var tvungen att stiga upp var klockan över 06.30. Denna ljuvliga sovmorgon! Simon fick äta frulle hemma eftersom jag inte började förrän 09.00 och hela morgonen kändes som en lyx.
 
Jag spenderade min dag på Posten Årsta i konferensen på plan 3 och gick igenom hur vi skall sänka grundbemanningen och parera toppar med extrapersonal. Jag känner att framtiden som arbetsledare kommer att bli riktigt spännande när jag har folks timmar och möjligheter till jobb i min stränga hand framöver. Prestera bra på kort tid, tjäna så lite som möjligt och gå hem! Jag kanske ringer dig igen sen. Jomen.
 
Jag hämtade Simon på fritids och kom hem till Leias förpreppade middag vilket sparade lite tid, mycket najs.
 
Sen iväg till veterinären med Opie som bajsat löst i ett halvår trots avmaskning. Nytt foder och ett par sköna provrör för framtida intressanta stoolsamples för endast 882 spänn blev facit, tack och bock. Det mest minnesvärda med det här besöket var när tant veterinär frågade om jag kunde få Opie att sluta spinna så att hon kunde lyssna på hans hjärta. Lycka till sa jag, den här katten spinner bara man tittar på honom och han älskar ALLA människor i hela världen. "Kan du blåsa honom i ansiktet, dom brukar sluta spinna då?" Jag blåste till, hårt, tre gånger och Opie kurade ihop sig och spann ännu mer. Jag har aldrig träffat en mer social, tillgiven och fin kattjävel.
 
Sen gick jag till Dennis och snackade kalas. Vi fyller ju båda 40 i år och skall partaja lite på lördag ihop med våra 110 närmaste vänner. Läser du det här och inte är bjuden beror det nog på att vi inte umgås så ofta och att vi inte har plats för hela världen på samma gång, ledsen för det. På riktigt.

Nu är det åter dags att knyta ihop säcken, vi får hoppas att torsdagen bär saftig frukt i sitt sköte och att vi alla vaknar och är vid liv. Det vore ju skit om vi dött i sömnen om man säger så. Adios.
 
P.S
 
Dagens filmtips. Telefonen dom använder för att ringa in uppdrag till Flint låter skitroligt, fråga Robban Glidberg. Den enda som kan härma signalen till fullo med enbart munnen är dessutom Dennis Redwall.
 
http://www.imdb.com/title/tt0059557/
 
 
2012-08-28
21:01:48

Fan vad det blir tisdag ofta.

När vi åkte hem från simskolan i förrgår regnade det:

Allright! Sen blogg, brukar betyda färre läsare eftersom väldigt få hittar hit till bjorns.blogg.se utan att jag hajlajtat uppdateringen på fejsbok, ni är lata era kryp! Men det vet ni redan. Nåväl.
 
Jag klev utanför dörren i morse efter en rask kopp kaffe och lite högljudt spinnande och benkråmande från hungriga katter. Tänk om man hade haft Jax och Opies aptit klockan 05.15 på morgonen. Själv fick jag i mig en skål Onaka-fil med müsli i alla fall, vilket är ett kul framsteg. Jag äter tydligen frukost nuförtiden eftersom jag är så förbenat tom i magen på morgonen utan kolhydratintag till lunch och middag. Utanför...var det kallt. Men det har alla redan sagt till varandra i fikarummet och på facebook. "Idag är det sol!", "Idag regnar det!", "Idag kom första frosten!" Jag vet, jag gör samma som ni och bland det första jag gjorde när jag träffade hon krullhåriga tjejen som kommer med första lastbilen post, ni vet hon som har sånt där värmeskydd på låren för att hon har ont, var något i stil med "Fa-an vad kallt det var nu på morgonen!" Vi älskar att prata om väder här i Sverige som en del invandrare brukar påpeka.
 
På jobbet rullade allt på enligt plan, det har varit några bra veckor nu efter sommaren och alla håller sig friska fast det varit jobbigt och tungt. Jag blev lite sen hem idag dock eftersom jag tog med mig ett fastighetskort ut och bockade av alla som inte vill ha reklam eller gratistidningar, samt strök och lade till ett och annat namn i Sickla Strand. Jag lär väl hamna på ett annat distrikt nu när jag ansträngt mig lite för att göra det här tipp-topp. Skitsamma.
 
Hem dårå och steka torskrygg panerad i ägg, ströbröd och citronpeppar för att lura Simon att det var vanliga skitstora fiskpinnar, till det grönsallad med fetaost och en sås av gräddfil, majonäs, kokt ägg och smörgåsgurka. Om det blev gott? Naturligtvis.
 
På med fotbollskläder och i väg och hämta upp Pastor Sebarian och Adrian, ner till Boovallen och fotbollsträningen.

Nu hemkommen och Leia hade slitit som fasiken i köket och förberett mat till i morgon. Underbart!

Jag tyckte mig ana ett litet uns av halsont på ena sidan och drack två centiliter Tullamore Dew, i medicinskt syfte och sen drack jag två små burkar Falcon Export i psykologiskt syfte. Mest för att se om jag fortfarande gillade öl och tamejfan! Det var mycket gott.
 
Ner till Centrum och köpa frulle till Simon sen. Han äter alltid frukost på Fritids, men i morgon får han lite sovmorgon då jag skall på någon slags utbildning inne på Posten i Årsta. Vi skall prata om att bemanna lågt i grunden och inte ta in mer folk än nödvändigt. Besparingar, besparingar, sånt är livet överallt i dessa tider. I centrum var det mörkt och min mobilkamera suger, så jag vet inte varför jag lade till den här bilden?

Nu är det i alla fall gjort. Orminge Centrum en tisdagkväll strax innan 21.00. Wicked.
 
Nä, nu återstår bara att krypa till kojs och slentriantitta på Falling Skies, det enda resten av energin räcker till. Jag har ont i kroppen av gårdagens korpfotboll och det ondsinta vädret. Jag har i hela mitt vuxna liv haft ont i kroppens olika leder och muskler när vädret slår om drastiskt, läkarvetenskapen hävdar att det är bullshit, men jag känner ju vad jag känner och ser med skräckblandad förtjusning fram emot att bli en ledbruten, reumatisk gubbe i gungstol på verandan som ojar sig och säger: "Jag tror det blir regn snart, jag känner det i mina onda knän..."
 
Bäst man borstar tänderna innan bara.