Björns

2012-07-29
14:11:08

Söndag utan blues.

Nu har en halv söndag gått. När jag var nere på zoo-affären och köpte kattsand passerade jag löpsedeln för någon av kvällstidningarna som skrek ut: SÅ LÄR DU DIG SEXKODERNA PÅ CAMPINGEN! Nyheter, jo jag tackar. Ville ta kort på löpsedeln till bloggen, men framför den satt en fetlagd man med mustasch i 55-årsåldern som såg ut exakt som en sån som kan sexkoderna på campingen och jag tvekade, vacklade och vågade till slut inte knäppa bilden med både honom och löpet. Jag är normalt ganska oblyg i mitt mobilkamerafotograferande, bloggen framför allt! Men ibland drabbas jag av tvivel. Eller är det kanske bara vanligt hyfs att inte ta kort på okända människor utan att fråga om lov.
 
Igår skjutsade jag ner Leia och Simon till Glasan för bad, medans jag själv stövlade ut i skogen för att vara mig själv en stund. Jag älskar att sitta uppe på utkiksberget och blicka ut över Stockholm och havet och fundera på vem fan jag är egentligen.
Och de mäktiga döda träden efter skogsbranden 2006 någonting?
På tillbakavägen härliga näckrosbeklädda Svartpotten.
Senare på kvällen var vi och grillade hos Gina och John. Som en bonus kom även Erica och Pedde dit med lilla Max och sedan också Jagaz. Det var naaaajs.
Inte för att vi inte kan grilla med Gina och John annars, men nu hade vi lite extra anledning. Dom skall barnvakta Simon några dagar när jag och Leia åker bort och firar att jag fyller, håll i hatten nu, hysteriska 40 år! Så vi behövde snacka lite om det också. Vi har haft Simon i 7 år, men aldrig varit ifrån honom båda två längre än en natt förut. Det känns jättekonstigt och lite läskigt, men så klart borde vi ha gjort det för länge sedan. Han kommer ha det bra och vi kommer att få lite tid för varandra.
 
Vart vi skulle åka var en överraskning, en fyrtioårspresent från fina Leia och en väl fördold hemlighet, ända till i morse när Simon var nyvaken och råkade prata brevid mun. Så nu vet jag att vi flyger till Talinn i morgon bitti och det känns hur fantastiskt som helst. Tre nätter på hotell och bara promenera runt och vara med varandra. Som en bonus är jag ju jävligt svag för öst-köket och ser fram emot att få lassa in en massa fläsk och surkål några gånger om dagen. Jag är lycklig nu.
 
 
 
2012-07-28
07:48:14

Ötzi - Snömannen.

Jag brukar ibland tänka på Ötzi, snömannen. I alla fall när jag precis läst en artikel om honom i en kompis Illustrerad Vetenskap. Han var så djupfryst att man när man tinade upp honom under ett par timmar efter 5000 års nedfrysning och gjorde en obduktion, hittade intakta celler och ögonglober, samt en massa innehåll i magsäcken som alpstenbock, vete, blad, äpplen och animaliskt fett. Mycket verkar dessutom tyda på att han kände den som satte en pil i ryggen på honom och sopade till honom i skallen så att han fick en blödning och dog. Hur man nu kan veta det. Roligt också att österrikarna först trodde att han låg på deras sida gränsen, men att det senare visade sig att han låg 92,5 meter in på den italienska sidan. Ötzi.
 
Efter att vi firat Alva igår gick vi hem en sväng och grillade några fläskkarréer. Leia gjorde sin galet goda potatissallad med rödlök, västerbottenost och persilja till och jag lovar att INGET slår den potatissalladen. Den borde man äta varje dag. Mysigt att äta på balkongen i sommarvärmen också, även om man önskar att Simon kunde låta bli att göra olika gubbminer när man ber honom bara se helt normal ut.
Sen packade vi ihop oss och gick tillbaka till Claes och Lina och sommarhängde lite på balkongen. Schyssta snacksbåtar med bland annat strutssalami med vitlök och tryffel i. Jäkligt smarrigt.
Det blev så klart sedvanligt uppträdande sen när Emma, Simon och Alva turades om att framföra olika sång- och dansnummer. Emma gjorde en välkorreograferad och fin "Flytta på dig", Alva gjorde en sockersöt och lite blyg "Dansa - pausa" och Simon ålade runt på golvet och väste fram en slags hysterisk version av Joey Fevers "Sweetness". Vi skrattade så att tårarna rann.
OS-invigningen började lovande, jag är annars inte så svag för invigningar över huvudtaget, men den var i vanlig ordning ett par timmar för lång. Vi såg inte klart hela och gick hem i hyfsat vettig tid.
 
Idag ser det ut att åter igen bli strålande sol. Jag är igång i tvättstugan med ett par maskiner, men sen får det nog bli lite bad någonstans. Glasan, Sågan, eller Södersved, det är frågan? I kväll skall vi grilla och förhoppningsvis ha det trevligt hos Gina och John. Fan vad det är mycket som är trevligt nu för tiden.
 
Dessutom har jag köpt någon PRO-variant till mitt blogg-konto så att ni skall slippa reklam. Det finns även fler olika layouter till sidan att välja på nu, så jag kommer nog ändra runt utséenedet ett par gånger tills jag blir nöjd. Låt oss ha en bra lördag nu.
 
P.S Så här ser tjugo spänn och en Coronakapsyl ut när de tvättats i 40 grader kulörttvätt:
 
2012-07-27
17:38:45

Myrsjön, Alvas kalas och kötthalt.

Det blev en varm och solig dag, en riktig sommardag helt enkelt. Jag frågade Simon om vi inte skulle åka till Glasan och ta ett dopp innan vi skulle fira hans kusin Alva? Nej, jag vill softa och spela DS blev svaret. Allrighty then, då går jag ut och tar av mig på överkroppen för att få lite sol då? Förresten, jag vill bada. I Myrsjön. Okej, vi cyklar dit, hela familjen. Det var en vacker förmiddag.
Efter en kvart säger Simon: Det var tråkigt här, jag hade hellre velat åka till Glasan. Aha svarar jag, du menar det jag föreslog först? Vi gav upp och åkte hem och lagade kebab. Härliga frysta, färdiga flarn stektes och lades i libanesiskt pitabröd med tomat, sallad, lök, ajvar och vitlössås. Det var gott.
 
På stranden hittade jag föresten ett vykort i ryggsäcken, föreställandes Munchs målning "Förtvivlan". Nog fan ser han förtvivlad ut duden på bilden.
Vi gick hem till Alva och möttes av hennes storasyster Emma, i rollen som Spiderman.
Och vi träffade Alva. Fast det här kortet tog Lina senare, när vi gått, men det är härligt!
Alvas pappa, min pappa och Leia var där.
Alva och Simon trollade med trollerilådan Alva fick av Maria och Jack Sandqvist.
Simon fick också paket i efterskott. Feting-Lego av farfar och farmor och feting-Star Warsskepp av Alvas familj. Tung kärra från Landos Cloud City! Simon ser egentligen inte ut som ett retard, men han gör ofta miner...
Vi åt tårta och drack kaffe och det var varmt och det var trevligt. Sen gick vi hem.
 
Jag handlade korv till Simon. Dennis-hotdogsen visade sig ha en kötthalt på 34% när jag kollade innehållsförteckningen. Jag tog den andra korven som skröt med HÖG KÖTTHALT.
Hela 56%. Jag undrar vad Emils morsa skulle sagt om den korven när hon satt och ystade korv inför något taberas i Knohult eller Katthult eller vad fan ställena i Småland hette på den tiden Astrid Lindgren var ung. Hon skulle hur som helst inte blivit imponerad, det är jag övertygad om.