Björns

2012-10-31
05:00:00

Utan trosor i Tyrolen.

Vaknade en timme för tidigt, 03.56 av att det var sedvanligt trångt i sängen med ett jävligt fullvuxet barn bredvid. Gick upp och matade katterna som blev uppspelta och började bita mig i benen eftersom jag var vaken och dessutom med mina två armar och kunskap om vart maten finns är nyckeln till mättnad. Sen klappade jag lite på Leia innan jag beslöt mig för att gå upp på riktigt. Det här blir den sista tidiga morgonen eftersom jag skall ha lite höstlov med Simon torsdag och fredag och från måndag kommer inte första transporten på jobbet förrän nästan en timme senare. Känns mänskligt, känns bra.
 
Efter helgen har jag verkligten inte förmått mig göra ett skit, mörkret och tröttheten har helt tagit över. Jag har jobbat, spelat x-box med Simon, ätit och sovit, med undantag för igår då jag var på ett informationsmöte om ombildning till bostadsrätt. Min privata hyresvärd vill sälja sina lägenheter på Edövägen och jag och ett gäng grannar var i Ormingeskolans matsal och lysnade på lovsången från företaget som skall hjälpa oss att få det här att ske. Jag anmälde mig inte till någon intressegrupp eller blivande styrelse och får väl i bakgrunden se vad som händer de närmaste månaderna.
 
Annars hade jag en fin helg. I lördags var hela familjen och såg Hotel Transylvanien.
Det var länge sedan vi gjorde något tillsammans allihopa och det var en helt okej film. Simon läste tidning på bussen in till stan.
På kvällen var vi hemma hos Henke och Tatjana och halloweenfestade med de andra familjerna från Leias band. Det var mycket trevligt, med god mat och mycket skratt och jag vek ner mig några dagar innan den vita månaden egentligen var fullgången, men det var det värt.
 
Söndag morgon vaknade jag tidigt och beslöt spontant att gå lös på en omgång i grovtvättstugan. Det var isande kallt ute.
Höstrusket övergick tillfälligt i bitande vinterkyla.
 
På eftermiddagen vankades simskola och jag körde till Gustavsberg med mina provisoriska registreringskyltar upptejpade i rutorna. Nu några dagar senare har de riktiga skyltarna kommit och jag har fått nya hållare till dom av polaren Robert G som jobbar på en bilfirma. Nu gäller det vara att få arslet ur vagnen att skruva fast dom.
 
Det coola med bassängen på simskolan är att den är fyra meter djup och man kan titta på Simon underifrån genom ett runt fönster.
Men det har jag gjort förut, så i stället tog jag en promenad i Gustavsberg
Jag fann av någon outgrundlig anledning dessutom ett urinprov ute i naturen.
Efter simningen var det bråttom hem till Everton-Liverpool, det här var ju dagen då Everton äntligen skulle vinna ett derby. Simon fördes med i yran och ville låna en tröja och heja han också.
Det blev ju underläge direkt med 0-2 som Everton sen hämtade upp innan halvtid i en fantastiskt underhållande första halvlek. Andra halvlek var lite sämre och det blev inga fler mål och 2-2 således.
 
Nä, nu ringde väckarklockan på riktigt och det är dags att dra på sig uniformen och åka och jobba lite. Skall bli skönt med långhelg och höstlov i fyra dagar sedan. Simma lugnt.
2012-10-26
22:32:23

Livet är stillsamt.

Fredag kväll och en rätt intensiv vecka på jobbet är slut. Jag lyckades mygla bort nästan all min brevbäring och var bara nere en kort sväng i Sickla Strand för sakens skull och fick sen tid över till annat. Lyckades smöra upp några vikarier som inte jobbat på länge, så nu ser allt bra ut inför nästa vecka också och jag kunde lämna Posten för den här veckan alldeles tillfreds. Mina chefer och facket har dessutom efter många om och men kommit överens i löneförhandlingarna och det verkar som att löneförhöjningen slutligen kan betalas ut på novemberlönen, retroaktivt från juni, vilket borde ge finfina julklappspengar. Fast nu förutsätter jag ju att jag är en av dom som får mer betalt och det kanske är förhastat.
 
Jag fick skjuts hem av kollegan Magnus eftersom jag inte orkade ta bilen utan registreringsskyltar till jobbet. Jag har fått provisoriska skyltar hos polisen, men den jäveln som knyckte dom passade på att bryta av hela upphägningsgrejen också, så det får bli ett besök på biltema i helgen.
 
Väl hemma möttes jag av en glad familj, ett kylskåp fullt av Trocadero
och en sagolik libanesisk måltid som Leia hållt på med i flera timmar! Kycklingspett, hommus, taboulee och någon röra av aubergine, pistagenötter och russin att doppa brödet i. Jäklar vad gott det var!
Innan maten hann jag dessutom med en synnerligen trevlig gubblur i över en timme på soffan.
 
Kvällen innehöll också ett avsnitt av Barda, lite x-boxspel (ja, jag har även köpt Gears of War 3 för det kostade bara 99 spänn och det är ju så kul) och massor av godis, chips och nötter. Och Trocadero så klart.
 
Simon har också fått en ny bok som han kan läsa i själv.
Dom har tydligen börjat med det i skolan och jag frågade om han ville prova att ligga själv i lugn och ro och läsa, eller om jag skulle läsa för honom. Han ville läsa själv och varje gång jag kom in till honom sa han att han bara ville läsa liiite till. Jag känner igen mig så otroligt mycket i det där och är så klart jättestolt och glad. Dessutom kunde han återberätta vad han läst, så det verkar vara ett riktigt intresse. Nu har han i alla fall somnat efter att ha sträckläst ut boken hör jag på snarkningarna från hans rum.
 
Leia gick och lade sig redan runt åtta, helt utmattad av matlagningen gissar jag, så nu är det tyst och lugnt här hemma. I natt var jag tvungen att lägga mig på soffan eftersom Simon hostade så mycket. Jag vaknade till vid halvtvå tiden av att någon ringde på dörren. Två gånger. Det är andra gången det händer efter sommaren, förra gången var det Leia som hörde det, så det borde rimligtvis inte vara några hörselhallisar om vi inte blivit galna båda två. Man är ju så sjukt trött vid den tiden att man inte fattar om det är dröm eller på riktigt och när jag släpade mig fram till titthålet efter några minuter var det så klart ingen där. Porten är dessutom låst och eftersom vi bara är 6 familjer i trappuppgången måste det vara någon granne. Gissar på konstiga damen mittemot även denna gång, men man vet ju inte. Kanske skall jag skaffa någon övervakningskamera bara för att stilla nyfikenheten?
 
I morgon blir det bio inne i stan med familjen. Hotell Transylvania tror jag den hette och det är 3D-brillor på som gäller. På kvällen skall vi hem till Tatjana och Henke och Halloweenfesta lite med alla familjer från Salt Lake City Social Club. Det lär bli naaajs.
2012-10-25
15:42:05

Den lilla blå Forden är våldtagen!

Sex bra saker med att få registreringskyltarna stulna från bilen:
 
1. Man får helt plötsligt börja fokusera på annat än att försöka sno ihop en rätt stressig dag på jobbet.
 
2. Man får glädja någon som kan åka genom biltullarna i Stockholm obegränsat antal gånger utan att det kostar något.
 
3. Man får prata med en polis.
 
4. Man får prata med Transportstyrelsen talsvar.
 
5. Man får betala lite pengar för nya skyltar.
 
6. Man får betala lite till pengar för tillfälliga skyltar om man vill kunna åka till jobbet och skjutsa till judo och simning innan de nya skyltarna kommit.
 
Snopenheten i mitt anlete när kollegan Magnus helt plötsligt kläcker ur sig under lunchen: "Föresten, du har inga registreringsskyltar på din bil." "Nähä, har jag inte" kontrar jag med då. Tankarna som bubblar upp är ju såklart: "När fan hände det?" Eller som damen på på polisen frågade: "När såg du att du hade registreringsskyltar sist?" Jävligt bra fråga, man antar ju lixom att dom alltid är där. När jag gick upp i morse var det ju typ 80 grader kallt och mörkt som i en gruvarbetares rövhål, exakt just då kan jag inte påstå att jag minns att jag tittade efter mina registreringsskyltar. Kanske har det hänt under natten, kanske har det hänt idag på morgonen, jag parkerade ju på Vattenverksvägen 05.30 och då var det mörkt så att tjyvar och banditer kan mycket väl varit i farten.
 
Sen kan jag inte låta bli att undra. Är det uteliggare, knarkare eller direktörer som snott mina plåtar? Jag har sett knarkare som försökt slanga soppa ur en övergiven bil i närheten av mitt jobb förut. Det är också nära till Saltsjö-Dufvnäs från mitt jobb och kanske är det någon direktör på väg till jobbet som en gång för alla beslutat sig för att trängselskatt bara är för sossar och att han gärna kan lägga 20 kronor på calvados i stället? Så många frågor men inte ett enda svar. Vi får väl se när grabbarna och tjejerna från CSI varit på brottsplatsen och dammat med en liten vippa och lyst med lila ljusstrålar omkring marken runt brottsplatsen.
 
I övrigt vill jag bara tillägga att jag idag liksom vid ett par andra tillfällen varit så disträ i bilen på väg hem från jobbet att det tagit 6-7 minuter innan jag fattar att det är Simons Mojje-skiva som dånar ur cd:n i bilen. Och att jag gungar med. Fy, jävla järntvätt.