Björns

2014-04-30
18:13:11

Lära för livet.

När 3:ans buss på lite avstånd passerade Stadshuset passerade den också mannen med den gula cykeln. En ganska hurtig och miljömedveten man med hipsterskägg och löpardojor som förmodligen var på väg från punkt a till punkt b genom Stockholm på sitt favoritfärdmedel. Allt ovanstående inträffade en morgon i april, en dag som så småningom skulle komma att mynna ut i självaste Valborgsafton, en afton som är idag.
Jag spenderade min förmiddag promenerandes i Solna, denna tidigare så hatade del av huvudstaden, hemvisten för AIK, men idag kände jag inget sånt hat. Mest för att fotbollen inte berör mig så som den gjorde förr. Jag konstaterade också att gamla elskåp blir finare att beskåda med en klick färg på, vart de än står.
På en gata i Solna finns också ett av världens mest orangea hus. Ett väldigt vackert hus som påminde om husen på en gata i Talinn som jag och Leia promenerade omkring på när jag fyllde 40 år. I just det här huset fanns tydligen också en väldigt Thailändsk massage som jag valde att inte besöka.
Ibland när jag planlöst irrar omkring i småstäder eller delar av Stockholm jag aldrig varit i tänker jag på de människor som bor där och som jag möter. Jag gissar vad den ena jobbar med, vad den andre har för favoritmat, om den tredje blivit misshandlad någon gång och om den fjärde är arbetslös. Ungefär så. Fantasin är en helande och läkande kraft för oss som inte är så där överdrivet förtjusta i att befinna oss i nuet och verkligheten.
I Solna gillar man inte Sverige Demokraternas Jimmy Åkesson, alternativt gör man det och tycker samtidigt att hat är ett honnörsord och en bra känsla. Jag är inte så värst politisk, men tycker att det var ett fint klistermärke. Eller om jag ska vara lite politisk så får jag väl erkänna att jag gjorde en av dagstidningarnas valbarometer igår. Jag hamnade på delad förstaplats mellan Vänsterpartiet och Miljöpartiet med Feministiskt Initiativ bara en poäng bakom. Spännande. Jag tror att jag röstat klart på Miljöpartiet efter de senaste valen, jag brukar nämligen byta regelbundet för att när jag en gång dör ha hunnit rösta på alla partier. Det får bli en slantsingling mellan Vänstern och FI som det verkar.
När jag spankulerat klart hämtade jag Leia på hennes jobb och vi åt lunch i Solna Centrum. På vägen hem konstaterade vi att vi båda hatade att åka kollektivt lika mycket och beslutade att proppa in våra hörlurar för att göra resan mer uthärdlig. Men vi höll varandra i handen i alla fall. Skönt att ett freak med fobi för människor ska få gifta sig med ett freak med fobi för människor.
När vi var och handlade inför aftonen hajjade jag till lite vid den frysta torsken. Findus torsk är tydligen originalet? Mäktigt att de lyckats ta patent på en fisk som annars lever fritt i haven. Fast jag fattar vad de menar, just Findus frysta torskfiléer ÄR originalet för mig när jag köper fryst fisk.
 
Så, jag får väl önska er en trevlig Valborg. Själv ska jag äta hummer och unna mig ett glas vin efter att ha svettats skiten ur mig med en mils löpning för en stund sedan. Sån är jag.