Björns

2013-12-30
05:28:00

Taras Bulba - den sanna historien om allt falskt.

En del klämdagar försover man sig när man ska till jobbet, andra dagar vaknar man klockan fyra på morgonen och det är lite väl tidigt även med brevbärarmått mätt. Då får man gå upp och göra sig en rejäl skinksmörgås som man sköljer ner med Coca Cola (eftersom det ju är julens dryck) och avsluta med en kopp kaffe medan man skriver morgonblogg. 
 
Sedan vi pratade sist har livet fyllts av återseenden. Jag har efter en vecka fått tillbaka min telefon och kan således bli nådd och nås igen och jag har även funnit min borttappade bilnyckel med tillhörande garagegrindnycklar. Det innebär att jag inte ligger så fasligt mycket minus när det är dags att summera året 2013 (vilket jag ju lovade göra i bloggform nästa gång jag skrev, men vi skjuter på det någon dag) och det är bara att konstatera att det gamla brevbärarordspråket "Den som har tur får tillbaka mycket av det han tappat bort" stämmer bra fortfarande.
Ni har väl föresten läst den här boken för era barn? Ren allmänbildning och en manual till hela livet.
 
När årets sista Premier Leaguematch är spelad och exakt halva säsongen är avklarad ligger Everton fyra, fem poäng bakom ledande Arsenal. Det hade man inte trott när säsongen började utan Fellaini och med nya tränaren Martinez som åtminstone inte jag trodde särskilt mycket på. Everton är det lag som förlorat minst antal matcher så här lång, blott två. Bortatorsken mot Manchester City (men där förlorar ju alla lag) och den otroligt snöpliga och otippade första hemmaförlusten under hela 2013 på annandagen mot jumbon Sunderland (mot dom förlorar ju ingen trodde man).
Segermålet igår krutades in av Chelsealånet Lukaku som därmed avbröt sin längsta måltorka i karriären på fem matcher. Högerbacken Seamus Coleman i bakgrunden gjorde Evertons första mål och är nu uppe i 6 mål den här säsongen, förmodligen fler mål än de flesta ytterbackar gör under en hel karriär.
 
På de Evertonforum jag läste igår var det idel glädje över att vi avslutar året före Liverpool i tabellen, särskilt sedan de tappat sin ledning och skämt som "Have you heard who Liverpool are after i january? Everton", eller "I went to drink from a Liverpool mug just now, but it was impossible, it kept sliding down the table..."  haglade.
 
Nu är det snart dags att åka till jobbet för sista gången 2013 och eftersom jag lyckades få lite ledigt i slutet av veckan väntar en veckas ledighet efter det. Ärligt talat känns det redan som man vilat bort den värsta jobbstressen med julhelger och vanliga helger, att jobba enstaka klämdagar är inte så värst farligt faktiskt, men ey? Jag tar en arbetsfri vecka när som helst ändå om du tjatar. I morgon blir det ett gott nytt slut i Gnesta där vi firar mexikanskt nyår (ni kommer att dö av avundsjuka när ni ser bilderna därifrån) och sedan inleder vi 2014 rejält bakfulla med Stoke-Everton, avveckling av det vanskötta akvariet (ett ekologiskt fiasko av döda fiskar och alger) och en hel drös med löften om att springa och simma varje dag, bli vegetarian, sluta dricka, sluta snusa, sluta snarka, skriva böcker och allt sådant som man tror kommer att göra en till en bättre människa, men som aldrig kommer att förverkligas någon längre tid. Kanske är man redan så bra man kan bli helt enkelt.