Björns

2014-05-07
18:01:00

Som att måla akvareller för blinda.

Ibland lyssnar jag på en chassidisk-judisk reggaesnubbe/rappare från USA som heter Matisyahu och särskilt gillar jag en låt som heter ”Got no water” https://www.youtube.com/watch?v=l_RyWwHNM6c Jag vet inte om man får gilla honom eftersom han sjunger om Israel och är jude och vi rent allmänt ska ogilla Israel för att de beter sig som assholes mot palestinierna. Samtidigt är vi ju nästan alla överens om att judarna blev så jävla illa behandlade av nazisterna, framförallt under andra världskriget, att FN var tvungna att ge dem ett helt land som egentligen inte ens var FNs att ge bort, så det är kluvet det där. Då lyssnar jag också på General Knas fantastiskt fina låt ”Solidaritet” https://www.youtube.com/watch?v=bzzGbRLvlA4 om Ship to Gaza så jämnar det ut sig lite. På det stora hela är jag inte så mycket varken för eller emot olika folk, men jag tycker om musik. 

Men vi får väl börja med det träliga och arbeta oss framåt mot det roliga i dagens numera sällsynta blogg. Det hände ju något med mig för ett par veckor sedan och något av min inre gnista försvann. Sedan dess har jag haft väldigt svårt att vara bland människor eller ens känna någon vidare lust för någonting alls. Hela mitt fokus är borta känns det som och det är med ytterst stor möda jag tar mig igenom alla situationer där jag förväntas interagera med folk.

 

Något jag haft att hålla i handen har alla fall varit löpningen även om jag blev lite väl stum i benen efter milen jag sprang för en vecka sedan och tvingade mig själv till en längre vila. Nu hade jag tänkt börja springa i söndags igen, men jag råkade i stället köpa ett paket cigaretter som jag går och småröker på lite då och då. Fast det är bara en kortvarig fluga, jag planerar att springa i morgon igen, jag vet att löpningen får mig att må bra. 

Simon berättade för mig igår att de hade läst om jordens uppkomst i skolan och att alla växter på land kom från alger som letade sig upp ur havet en gång i tiden och anpassade sig till ett liv på land. Det fick mig att tänka mycket på jordklotet och allt som finns där och har funnits. Jag blev sugen på att lära mig mer om mystiska fiskarter som knappt någon har sett för att de lever på så stort djup och djurarter som levt i något hörn av en djungel som är helt okänt för oss människor. Är det någon som vet någon bra sida på internet om okända djurarter och annorlunda ogästvänliga miljöer får ni gärna hojta till. Engelska sidor går bra, men min turkiska och flamländska är lite rostig. 

Och när jag tänkt lite på jordens uppkomst började jag tänka lite på jordens undergång (jag behöver inga tips på sidor om det) och så tänkte jag på miljö och besprutad mat och vad vi stoppar i oss dagarna i ända och vad vi andas in genom vår förorenade luft och att vi inte uppmärksammar sakerna omkring oss på samma sätt som förr eftersom vi sitter med näsan nere i våra iPads och telefoner hela tiden med tv:n på i bakgrunden och att alla intryck gör att vi börjar sålla bort ljud och andra människors ord och att vi snart inte är uppmärksamma på någonting längre. Eller vi och vi, jag menar säkert mest mig själv.

 

Hur som helst blev min dröm om att inte bo i tätbebyggt område väldigt stark igen och jag började drömma om att bo med Leia och Simon i en stuga på landet och odla lite grönsaker och lyssna på fågelkvitter i solnedgången och lyssna på andetag, på lövverk som spelar i vinden och kanske en uggla som hoar och en hackspett som letar mat och regn som smattrar mot rutan och doften av brinnande vedträn i en öppen spis. Den doften är min favoritdoft i hela världen, inte den man känner när man sitter inne framför öppna spisen, utan den doft som kommer ur en skorsten när man går förbi ett hus där någon eldar inne. Fast det livet får komma sen när Simon blivit stor, jag vill inte vara den som tvingar bort honom från civilisationen, det valet måste man få göra själv. 

Annars är det mycket som tränger på i livet. Inköpet av ny bil har helt kommit av sig och det känns som det börjar brådska lite, vi har lite mer saker att ta tag i inför bröllopet också, jag behöver ha kläder att gifta mig i bland annat. Velar lite mellan att som vanligt hyra en outfit eftersom jag aldrig använder kostym, men tänker att jag å andra sidan kanske får användning för en någon fler gång om jag köper en. Haken när det gäller den typen av plagg är att jag är lite kräsen och kommer att behöva köpa en rätt dyr svid så vi får se. Den gamla Forden ska besiktigas också och jag måste kolla igenom lite lampor och grejer på den innan, dessutom finns det en hel del saker inbokade för Leia framöver både jobbmässigt och privat och jag måste kolla alla datum om det påverkar mitt arbetsliv med att få iväg Simon till skolan och så. Det känns som jag behöver göra en handlingsplan för våren och sommaren helt enkelt, en mall att bocka av. En mall för oss lätt apatiska och aningen dementa. 

Nu släpper vi min tungsinthet och kliver över till avdelningen lite trevligare läsning. Jag har en arbetskamrat från något sydamerikanskt land, möjligen Colombia och som pratar lite latinouppblandad svenska och engelska. Igår morse kom han fram till mig med ett litet paket som skulle gå i retur till avsändaren som var ett företag som specialiserar sig på sexleksaker och frågade om jag hade någon gissning vad det kunde vara. Det var ett ganska stort och mjukt paket, vi klämde och skrattade med lite skräckblandad förtjusning åt att det möjligen var någon begagnad attiralj eftersom den skulle gå i retur, men vi hade ingen riktigt bra gissning eftersom det var format som en skål. Senare på eftermiddagen kom han tillbaka och skrattade så att tårarna rann när han såg mig. Han hade inte klarat av att bemästra sin nyfikenhet och helt enkelt frågat de som jobbade på sexfirman vad som fanns i paketet. Svaret var att det var en ”butt tickler”. Hur man använder en sådan och om man har den på sig när man går omkring på dagarna för att ha en ständigt kittlande känsla i röven förtaldes inte, men idag har vi inte passerat varandra många gånger utan att i mungipan väsa ”BT”.

 

Jag tror det var det hela, ha en fortsatt trevlig afton.

Kommentarer:
2014-05-07 @ 18:33:38
#1: Maria

Rödlyset som Gud glömde??..Vänta och vänta.

Svar: Ungefär så Maria 😊👍
Björn

2014-05-07 @ 20:17:08
#2: Fru Glidberg

Det kan faktiskt hända att det finns en svid till dig här.... Ska kolla, och om jag tror att den verkar intressant ;) så ställer jag en kasse på din balkong och skickar ett pm så kan du ju prova ;) for free ur kurs!!
Fred!

Svar: 👍😃
Björn

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: