Björns

2014-04-23
11:21:00

A journey into the mind of a minds journey through the mind. Of a journey.

Ni vet när man verkligen inte tål sin omvärld och hatar att bli tvungen att ändå prata med människor ibland eftersom det är svårt att vara en del av ett samhälle och samtidigt inte delta i samhället och det kryper i skinnet på en när man ser glada människor, arga människor, tjocka människor, smala människor, fula människor, ännu fulare människor, ledsna människor, barn, gamla, medelålders människor och alla de andra sorterna? Tvi, jag kör på nionde dagen av en stark känsla av att mest bara vilja krypa in under sängen och vänta på helt andra tider nu. Det går ju det med, men man får se till att göra sina ärenden när kusten är klar. 
Jag har i alla fall läst ut en fin biografi om Philip K Dick och han var verkligen helt bindgalen som det verkar, tragisk, osmaklig och en rätt jobbig människa, men ändå fascinerande. Ungefär.  
Det bästa med att läsa biografier om människor man knappt vet någonting om är att man ser dem i ett annat ljus efteråt. Jag hade bara läst en kort roman av honom innan, men nu vill jag läsa mer. 
Jag gissar att jag läser mindre än hälften så snabbt när jag läser böcker på engelska och eftersom jag är en väldigt långsam läsare annars också tar det sin tid när det är utrikiska som gäller. Märkligt att jag är en långsamläsare när jag läser så mycket, men så har det alltid varit. Tänkt vad mycket böcker jag hade läst om mitt huvud varit snabbare.
Jag påverkas lätt av film och böcker och dricker sedan påskhelgen endast amerikansk öl eftersom det såg så coolt ut när de gjorde det i True Detective. Jag dricker dock inte amerikansk öl nu på blanka förmiddagen, jag bara illustrerar ett exempel. 
Mitt nyvunna Dick-intresse resulterade i att jag letade böcker på internetantikvariat eftersom det inte finns så många översatta till svenska av honom. 
Det är mäktigt att få böcker hemskickade i hederligt brunt papper. 
I våra trappuppgångar här på Edövägen pågår kriget för fullt mellan styrelsen och de som inte gillar styrelsen. Det var ganska väntat efter ombildningen och många inser nog inte att ett styrelseuppdrag är en rätt tung och allvarlig post som kräver en del kompetens. Hela Stockholm är nu fullt av nybildade bostadsrättsföreningar med styrelser med budgetansvar i mångmiljonklassen som inte fattar ett någe.
Låt dem hållas tänkte han och kisade mot morgonsolen med sitt hårlösa huvud och ansikte, se bara till att sätta upp skyltar med instruktioner om vad som får kastas och inte och vart och vart inte, på all världens språk så att vi äntligen kan få lite ordning i soprummen.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: